Aгент Винод (Agent Vinod) 2012

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Този филм можете да гледате като част от програмата на Индийския Филмов фестивал Намасте България 2013 на:

6ти юни (четвъртък)
от 19ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Резюме:

Боливуд се обръща към интерпретация на Джеймс Бонд и прави един много добър филм в стила на Ян Флеминг.

В пустинята Дащт-Е-Марго, в далечен Афганистан, в един талибански лагер, служителят на ІСІ (Корпорация „Разследващи консултанти”) полк. Хузефа, разпитва пленник (Сайф Али Кхан), заподозрян, че е агент на Крилото за изследвания и анализи (RAW). Мъжът разкрива подробности за операциите на RAW в Афганистан в замяна на пари и безопасно преминаване през границата. Той издава, че неговият колега майор Раджан също е проникнал в лагера. Това обаче е само уловка, защото двамата надвиват похитителите си и успяват да се измъкнат от лагера. Докато бягат, те спасяват момиче на име Фара. Мъжът наистина е агент на RAW и псевдонимът му е агент Винод. В Ню Делхи, агент Винод влиза в централата на RAW, за да се срещне с шефа си Хасан Наваз. Наваз му показва последното съобщение на майор Раджан от Русия. Точно след като завършва съобщението си, Раджан е убит от човек с татуиран скорпион на ръката. Наваз иска Винод да разбере какво означава „242”. Винод заминава за Москва и влиза в нощен клуб, който е собственост на Абу Назер. Той успява да хване и разпита Назер, който му казва, че мъж на име Фреди Кхамбата се готви да пренесе контрабандно един милион в Мароко. Винод едва не е заловен от хората на Назер, но успява да избяга, убивайки Назер.

И още за филма

Винод хваща полета до Маракеш, Мароко. Оказва се, че Фреди Кхамбата е стюардът на полета. Винод го взима от летището, но само за да заеме мястото му. Представяйки се за Фреди, Винод се среща с местния мафиотски бос Дейвид Казан.

Казан е придружен от личната си пакистанска лекарка Руби Мендес (Карина Капур). Казан заподозира Винод и кара Руби да му сложи серум на истината. Винод се изтървава, че е агент на RAW и е убил Абу Назер. Когато Винод идва в съзнание, Казан го предизвиква, но Винод успява да го убеди, че е Фреди Кхамбата и обяснава, че е трябвало да убие Абу Назер, за да запази мисията. Той успява да дублира телефона на Казан и разбира, че агент на МИ6 ще пристигне в Марока на селдващия ден. Междувременно, Винод се сближава с Руби и се опитва да разбере какво означава „242”.

Руби всъщност е Ирам, братинска пакистанка, която работи под прикритие за Пакистанската разузнавателна служба. Винод отива да се срещне с агента на МИ6 и го открива убит в стаята си заедно с недвусмислени улики, че убийството е извършено от Руби. Той взима покана за частен търг от стаята на убития агент. Той научава, че на търга в Маракеш ще се срещнат много международни терористични групи, за да купят „242”. Винод води Руби на търга, където присъства и Казан заедно с Джагадишвар Метла. Винод забелязва един агент на Организацията за освобождение на Тамилските тигри и научава от него, че „242” всъщност е детонаторът за ядреното устройство, замаскирано като античен том на „Рубаят” от Омар Хаям. Започва яростно наддаване и Казан успява да си подсигури детонатора.

Трейлър на филма:

Станете един от 256,000 фенове на филма във Facebook

Още за филма и права