Билу бръснаря (Billu Barber) 2009

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Този филм можете да гледате като част от програмата на Индийския Филмов фестивал Намасте България 2013 на:

2ри юни (неделя)
от 15ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Резюме:
Билу (Ирфан Хан) е беден бръснар, който живее с жена си Биндя (Лара Дутта) и двете им деца Гунджа и Ронак в село Будбуда.Той прекарва част от времето си и с близките си приятели Будбудия и Наубат Чача. Макар и да мизерства, живътът на Билу не се отличава с особени събития, докато суперзвездата от Боливуд Сахир Хан (Шахрук Хан) не пристига в селото, за да снима филм.

Билу е споменавал на семейството си, че познава Сахир от преди, но никога не е разказвал откъде познава звездата. Когато децата му говорят за приятелството на баща си със звездата, това се разчува в цялото село. Почти за една нощ Билу, когото преди са презирали поради ниския му статус, се превръща в център на внимание. Хора, които са го отблъсквали само допреди седмица, вече го наричат близък приятел, за да ги запознае със Сахир. Билу отказва и не обръща внимание на тези приятелства. Въпреки това, влиятелният бизнесмен Сахукар Даамчанд (Ом Пури) настоява да се срещне със Сахир и предлага на Билу скъпи подаръци, за да му уреди такава среща.

И още за филма:

Когато Билу продължава да не запознава хората от селото със Сахир, положението му отново се променя. Обвиняват го, че лъже за приятелството си и всички – включително съпругата и децата му, започват да се съмняват в неговия характер и почтеност. Вместо да се защитава, Билу продължава да пази мълчание относно естеството на приятелството си със Сахир.

В последния ден от престоя на Сахир в селото, звездата говори в местното училище. Той разказва на децата за бедното си детство, когато е имал само едно специално приятелство с друго момче, наречено Билу. Билу се грижел за Сахир и накрая му помогнал да замине за Мумбай, където Сахир станал звезда. Билу, който стои най-отзад, излиза по време на речта без да разкрие пред Сахир, че е там. Но хората от селото разбират грешката си и водят Сахир до дома на Билу.

Децата на Билу се прибират и се извиняват на баща си. После Сахир се появява с колата си и отново се събира с Билу.
Накрая ,Сахир трябва да замине за други снимки, но обещава, че приятелството му с Билу е възстановено и ще си останат приятели.

Трейлър на филма:

Още за филма и права