Коктейл (Cocktail) 2012

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Този филм можете да гледате като част от програмата на Индийския Филмов фестивал Намасте България 2013 на:

4ти юни (вторник)
от 19ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Резюме:
Когато Вероника (Дийпика Падуконе) и Мийра (Диана Пенти) започват да живеят заедно по време на летния сезон в Лондон, те имат съвсем различни програми. Мийра е свита, интровертна, и се възстановява от измамния си брак с Кунал Ануджа, който е прахосал всичките й спестявания под предлог, че ще създаде условия да се установят в Лондон. Тя прекарва времето си под покрива на Вероника, докато успее да стъпи на краката си и да намери работа в тази чужда държава. От друга страна, Вероника е калпазанка, импулсивна, непрекъснато търси нещо, което да я отвлича от необходимостта да се занимава с проблемите на трудното си детство. Тъй като са пълни противоположности, това ги сближава и формира лоялно и стабилно приятелство.

И още за филма

Животът им се променя, когато Гаутам Капур (Сайф Али Кхан), софтуерен инженер, идва да живее с тях в къщата на Вероника. Внезапната промяна на събитията води до там, че изпадналият в паника Гаутам казва на майка си, че Мийра е тази, с която има връзка. Той използва името на Мийра, защото тя е идеалното индийски момиче, което всяка майка би искала за снаха, за разлика от Вероника.

Скоро всички те отиват на почивка в Кейптаун.

Там Гаутам и Мийра развиват чувства един към друг и се влюбват, макар че характерите им са коренно различни.
Неочаквано Вероника се влюбва в Гаутам.

Скоро Гаутам осъзнава, че е изправен пред дилема, тъй като трябва да избира между Мийра и Вероника.
Вероника заявява, че е готова да стане идеалната индийска жена, каквато майката на Гаутам иска да има за снаха. Готова е да промени модерната си същност. От своя страна, Мийра жертва любовта си за своята най-добра приятелка и се премества далече от живота на Гаутам и Вероника.

Макар че Гаутам остава с Вероника, той се променя и вече не е сваляч, какъвто е бил преди, поради любовта си към Мийра.

Вероника осъзнава, че истинската любов на Гаутам е Мийра и не бива да застава между тях.

Трейлър на филма:

Още за филма и права