Първенец на гимназията (Student of the Year) 2012

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Този филм можете да гледате като част от програмата на Индийския Филмов фестивал Намасте България 2013 на:
1ви юни (събота)
от 15ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Резюме:
Сюжетът започва с това, как деканът Йогиндра Вайшищ (Риши Капур) постъпва в болница и студенти от любимия му випуск отново се събират, за да се срещнат с него. Оттук нататък сюжетът припомня тяхното минало в гимназията „Св. Тереза”.
Рохан „Ро” Нанда (Варун Дхаван) е син на бизнес магнат(Рам Капур), който се бори със сложните взаимоотношения с баща си и знае, че спечелването на трофея „Първенец на гимназията” ще му осигури одобрението, за което подсъзнателно копнее.
Абхиманю „Абхи” Сингх(Сидхарт Малхотра) е от семейство от средната класа, учи със стипендия и иска да постигне големи успехи и просперитет; първата стъпка към които ще бъде трофеят „Първенец на гимназията”.

Когато двете главни действащи лица с различен произход и ясни цели се сблъскват в съблекалнята, на футболното игрище и в столовата, за никого не остава съмнение, че предварително зададените уравнения в Св. Тереза ще бъдат променени.
Когато съперничеството на Абхи и Рохан взема неочакван обрат към приятелство, никой от тях не предвижда усложненията, до които ще доведе.

И още за филма

Нещата допълнително се усложняват, когато Шаная Сингхания (Алия Бхат), най-популярното момиче в гимназията, влиза в уравнението. Въпреки че Шаная и Рохан са гаджета още от детството си, Абхи е привлечен от приятелката на най-добрия си приятел, а мълчаливата взаимност на Шаная води до разрив в отношенията им, който ще има дълготрайно въздействие. Таня, любовницата на Рохан, събира Абхи и Шаная и разделя Рохан от Шаная. Шрути, най-добрта приятелка на Шаная, изяснява още повече тези отношения.
Над всички различни приятелства в колежа се издигат трофеят „Първенец на гимназията” и акцентът, който деканът Йогендра Яшищ поставя върху успеха и победата.

Към края на семестъра Абхи и Рохан – враговете, превърнали се в приятели, превърнали се във врагове, са готови да се изправят един срещу друг и линиите на фронта са очертани надлъж и нашир из целия кампус, като целта за всички е само една – трофеят „Първенец на гимназията”. Когато се раждат нови амбиции, а предишната лоялност е захвърлена встрани, всяка част от състезанието за Първенец на гимназията успява да раздели както участниците, така и наблюдателите, и отново да определи главните действащи лица.

В края се вижда, че Шаная се е омъжила за Абхи.
Разкрива се, че Абхи позволява на Рохан да спечели, защото иначе баща му може да бъде свален. Поради тази причина на церемонията по връчването Рохан не приема трофея.

Даже по-късно Рохан и Абхи са показани как отново се надбягват на стадиона за забавление.
Конкуренцията не е спряла напълно приятелството им.

Трейлър на филма:

Станете един от 1.8 милионна фенове на филма във Facebook

Още за филма и права