Историята на нашата любов (Teri Meri Kahaani) 2012

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Този филм можете да гледате като част от програмата на Индийския Филмов фестивал Намасте България 2013 на:

2ри юни (неделя)
от 18ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Резюме
Сюжетът на филма започва през 1960г. , когато многообещаващият музикантна име Говинд (Шахид Капур) скача във влака за Бомбай, Индия. Във влака той среща Руксар (Приянка Чопра) – млада жена, избягала от къщи заедно с най-добрата си приятелка, за да стане известна филмова звезда. Двете са свързани заради кариерите си, но пътищата им се разделят след пристигането им в Бомбай.

Докато търси хотел, Говинд се натъква на Махи – уверено и модерно момиче. След няколко неловки срещи двамата постепенно стават приятели.

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013 Руксар се стреми да се срещне отново с Говинд и двамата се сприятеляват на едно парти.
Когато Говинд забелязва, че един фотожурналист следи него и Руксар, хваща ръката на Махи, за да го заблуди, без да подозира, че Махи е приела това за сериозно и се е влюбила в него. Тогава се разбира, че тя е най-добрата приятелка, с която е избягала Руксар и двете си разказват една на друга за мъжа, в когото са влюбени, без да разбират, че говорят за един и същи човек.

И още за филма
Руксар разказва на Махи за намерението си да заведе новооткритата си любов на премиерата на филма си, като Говинд се съгласява, мислейки си, че там ще каже на Махи за любовта си към Руксар.

Когато се срещат, тримата разбират какво се е случило и се разделят съкрушени.

Сюжетът се връща в 2012 г. – сега Капур е студент в колеж, на име Криш, а Чопра – студентка в колеж на име Радха.

Криш скъсва с приятелката си Мийра (Неха Шарма) и скоро след това се сблъсква с Радха. Двамата изпускат вещите си и случайно си разменят телефоните, когато си събират нещата. Радха смята, че Криш й е откраднал телефона и затова го арестуват. Когато Радха разбира, че телефонът на Криш е в нея, на всичкото отгоре това е рожденият му ден, тя гарантира за него, за да го освободят и между двамата се заражда приятелство. Те цяла нощ пътуват из града и развиват чувства един към друг.

По-късно Мийра иска да се извини на Криш, затова, че са се скарали, но той заявява, че няма смисъл, тъй като са скъсали. Когато й казва, че е прекарал нощта с Радха, Мийра решава, че е спал с нея и си тръгва разгневена.
Криш и Радха всеки ден си пишат съобщения, за да се опознаят взаимно. Той отива да се срещне с нея и двамата прекарват заедно деня, и се влюбват.
Когато Мийра научава, че Криш е отишъл да се срещне с Радха, тя сърдито качва негови неудобни снимки във Facebook и те се разпространяват.

Радха научава, че Криш е прекарал нощта на рождения си ден с нея само два часа, след като е скъсал с Мийра. Криш не обръща внимание на Радха, когато тя се опитва да поговори с него за това, защото е твърде зает да си отмъщава на Мийра във Facebook. Радха си тръгва разочарована и прекъсва всякакви контакти с него.

Трейлър на филма:

Станете един от 38,500 фенове на филма във Facebook

Още за филма и права