Веднъж се живее (Zindagi Na Milegi Dobara) 2011

Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013Индийският Филмов фестивал Намасте България 2013 ще се открие с този филм на:
30ти май (четвъртък)
от 20ч
в Дом на Киното
ул. Екзарх Йосиф 37, София

Филм на годината и награда за най-добра режисура за 2012 от IFFA film awards

Резюме:
В началото на филма Кабир (Абхай Деол) прави предложение на Наташа (Калки Коечлин). Семействата им се срещат на тържеството за годежа. На тържеството Наташа научава, че Кабир планира 3-седмично пътешествие за бакалавърска степен в Испания заедно с приятелите си от гимназията Имран(Фархан Актар) и Арджун(Хритик Рошан). Кабир й обяснява, че тримата си имат отдавнашна договорка и по време на пътуването всеки ще избере рисков спорт, който да опитат заедно.

На Арджун обаче не му се участва в пътешествието поради работохолизма и пристрастието му към парите. Става ясно, че бившата му приятелка го е напуснала точно заради тези слабости.

Имран си има и допълнителна собствена програма за пътуването – да открие биологичния си баща Салман Хабиб (Насирудин Шах), който е художник в Испания.

Тримата заминават за Испания, където смятат да посетят Коста Брава, Севиля и Памплона.

И още за филма
Срещат Лайла (Катрина Каиф), която е американо-индийка. Имран флиртува с нея и това кара Арджун да ревнува. Кабир им собщава, че е избрал като пръв спорт гмуркането и тогава разбират, че Лайла ще бъде тяхна инструкторка.
Арджун, който не може да плува и има фобия от водата, получава помощ от Лайла. Тя му помага да преодолее страховете си и той започва да се влюбва в нея.

Посещават фестивала Ла Томатина в градчето Буньол заедно с Лайла и там срещат Нурия (Ариадна Каброл), която си пада по Имран. Междувременно Наташа започва да става подозрителна относно отношенията на Кабир с Лайла и прекъсва ергенското му пътешествие.

Имран прекарва времето си с Нурия, а Арджун – с Лайла. След като момчетата си заминават, Лайла разбира, че е влюбена в Арджун, тръгва след тях и ги настига . Тя и Арджун споделят чувствата си със страстна целувка.

Арджун, Имран и Кабир отиват в Севиля за скокове отвисоко, какъвто е изборът на Арджун.Имран е принуден да се изправи срещу акрофобията си. След скоковете, тримата отиват в един бар и се сбиват с непознат, с който са се опитали да се пошегуват. След сбиването всички са арестувани. Салман, бащата на Имран ги освобождава под гаранция и ги завежда в дома си. Говорейки си с Имран, Салман му споделя, че никога не е искал уседнал живот или деца, за разлика от майка му. Кабир признава пред Имран и Арджун, че не е готов за брак, но не иска да отложи сватбата, за да не разбие сърцето на Наташа.

Тримата напускат дома на Салман и се отправят към последното си приключение – надбягването с бикове в Памплона. Имран предлага да сключат договор за спазване на обещанията си, ако оцелеят след събитието.

Трейлър на филма:

Станете един от 1.5 милионна фенове на филма във Facebook

Още за филма и права